Optimer din båd til Texel-reglen

I Danmark er TEXEL den officielle måleregel for for flerskrogsbåde. Man skal være medlem af Multihulls Denmark for at få sin båd målt.

Selvom man som flerskrogssejler ikke har besluttet sig for at få sin båd målt, kan der være god idé i at sikre, at f.eks. nye sejl optimeres til målereglen. Om ikke andet øger det gensalgsværdien. Ofte vil din sejlmager kunne hjælpe dig med det – og dog.

I øjeblikket er det sådan, at Multihulls Denmark har valgt at blokere adgangen for ikke-medlemmer til den officielle ‘regnemaskine’ for Texelreglen. Det er tosset af to årsager. Den ene er, at regnemaskinen er tilgængelig på den hollandske hjemmeside. Den anden er, at det ikke er muligt for fx nye sejlere at gøre sig overvejelser over sejlgarderoben forud for et evt. medlemsskab – og iøvrigt se hvad andre har valgt at gøre.

Sådan skal det selvsagt ikke være, og derfor kan du hente TEXEL regneark ved at trykke på linket, der åbner en ny side med linket. Du downloader derved et excel regneark til din computer. Regnearket er indrettet således at du kan eksperimentere med forskellige sejlmål og umiddelbart se resultatet i form at et samlet Texelmål for båden.

God fornøjelse

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *