Sølvroret 2012

Der har været optimale betingelser for at sejle første sejlads om Sølvroret, og vi tipper at der i nat sættes en rekord som vil stå i mange år, medmindre Carbon 3 synes at de også lige skal have denne skalp. Frisk vind fra syd/sydvest op gennem storebælt, sydvest tværs over nordfyn, kryds gennem Lillebælt og nordvest resten af vejen. Det er det vejr rekordsejladser er gjort af.

Her er de to ‘små’ trimaraner

Barracuda har ført stort set hele vejen

med Steen Olsen. Dragonfly 920 Xtreme lige i hælene. Disse to både er sammen i løbet for trimaraner over 8 meter. Alle både ses her i forbindelse med starten.

De blev fulgt af de to mindre trimaraner, Dragonfly 800 Ole Lund og Dash 750 med Sven Møller. Det interessante var, at en Molich 10 meter blandede sig i midten af trimaranfeltet hele vejeb til Fynshoved, for herefter at blive sejlet agterud.

Det var en mørk og kold og klam nat
Det er nat nu, lige på den anden side midnat – og de sejler stadigt derude. Alene i hver sin båd. Det er hamrende koldt, men til gengæld siler regnen ned.  Her følger et billede af Barracuda, da den som første båd rundede Strib et eller andet sted mellem  20 og 21 i aftes, og mere end 50 minutter foran 2. med  Steen Olsen i Dragonfly 920 Extreme. Der ses blitzlys på billedet, som stammer fra Bådnyts rib på lillebælt:

Her kl. 00.30 er Barracuda på vej ind bag Lyø, mens Steen Olsen kommer halsende ca. 21 km agterude. De to mindre trimaraner ligger mere end tre timer bag den førende. De er på vej ud af Lillebælt, og det er fortsat Ole Lund der fører løbet med ca 1,5 sm ned til Dash’en.

Vi tør godt allerede nu ønske Jan Andersen tillykke med sejren i den store klasse efter en suveræn sejlads. I den lille klasse bliver det spændende om Dragonfly’en kan holde Dashen stangen. Sidstnævnte viste i starten en lille genakker, der vil have gode betingelser på turen ned langs Fyns vestkyst. Men indtil videre synes Ole Lund i Dragonfly at have styr på tingene.

Det er sgu en dejlig ting med sådan en sejlads, hvor man kan sidde hjemme i stuen og sejle via TracTrac mens Bo står ved Strib og håber på at første båd når Lillebælt inden mørkets frembrud. Det skete som bekendt ikke.

Der vil senere blive linket til Bådnyts billeder fra sejladsen.

Bo/Henrik

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *