Så kører trimaraner.dk igen

(tryk på billedet herover for at se kommentarer – det bliver lavet om 🙂

Et co-kreerende fællesskab

Jep – så kører vi igen her på siden – ja det er såmænd også din side
Og vi prøver igen at skabe et lidt mere interessant, imødekommende og brugerdrevet mødested for trimaran – og sportskatamaransejlere, end vi kan finde andre steder.
2

Siden kan blive til lige nettop det du håber på, for siden er tænkt som et co-kreerende fællesskab, hvor behov kan afspejles i indhold.


Initiative rules!

Det er selvsagt lettere sagt end gjort (bare det var omvendt). Ideelt set skal alle der ‘melder sig ind’ i trimaraner.dk kunne få adgang til til egen præsentationsside, og til at uploade indlæg i bloggen, og hvad der nu ellers kan være interessant for den enkelte at kunne på siden. Måske mod et lavt brugerbidrag, der går ubeskåret til drift af hjemmesiden.

For at det kan lade sig gøre må vi udarbejde et simpelt kodeks for adfærd på hjemmesiden – et kodks som folk med adgangskode forpligter sig til at overholde, for sikre at siden ikke ender som trash.

Et simpelt kodeks for trimaraner.dk er indtil videre:

 • trimaraner.dk er et ‘privat fællesskab’
 • brug siden til at fremme interessen for sejlads i trimaraner og sportskatamaraner
 • giv løbende dine bidrag til at alle der på trimaraner.dk har et indtryk af hvad der sker rundt omkring
 • brug siden til at gøre hinanden bedre til at teknik, boathandling og treparationer etc.
 • præsenter din båd på hjemmesiden – det er en større hjælp for nye end du aner!
 • brug siden til at gøre hinanden mindre fattige ved at give gode tips til fordelagtige indkøbsmuligheder
 • Vi står ved hvad vi mener -ingen anonyme indlæg eller kommentarer bliver godkendt
 • brug gerne siden til at forholde jer kritisk til det der sker i miljøet
 • hold en værdig tone og byg evt. kritik på facts og/eller velargumenterede holdninger
 • brug siden til at få et sjovere liv  – der er andre der er interesserede i det du kommer med.
 • minimer antallet af madopskrifter
 • følg anvisningerne på hvilke filtyper- og formater der kan uploades
 • pil ikke i maskinrummet selv om du skulle få adgang til det
 • kom med forslag til udvidelser og forbedringer der kan gøre livet lettere, sjovere og mere rigt for de der
 • kommercielle interesserede kan lave informative indlæg af teknisk karakter – kan reklamere på hjemmesiden mod betaling
 • Hjemmesiden administreres indtil videre af henrik Voldsgaard, men vil på forhåbentlig kort sigt få en demokratisk valgt administratorgruppe (hvordan det end skal ske – forslag modtages)
 • giv et bidrag til driften af hjemmesiden (ialt koster det 1600 kr pr. år når den først er etableret)
 • tilbyd et antal linjer kode såfremt du er WordPress-fortrolig eller php entusiast.
Men kom gerne med forslag til forbedring eller forenkling af dette kodeks!

De første skridt

De første funktioner på siden bliver

 1. En blog – et sted man kan lægge lidt længere historier op end facebook-formatet er egnet til.
 2. En’trim og tricks’ sektionhvor der også kan komme mere dybdegående artikler om noget vi kan blive klogere på og af. Det kan være boathandling eller f.eks. designelementer (Christian WH har lovet at skrive noget om foils tl en start (ik?). Jeg ved endnu ikke hvilket format et bliver i (forum? eller…? – forslag modtages).
 3. Rep-guide – der er løbende spørgsmål på facebook om reparationer, og der er sikkert mange der har gode ideer og måske billeder og videoer af reps. og af ombygningsprojekter som andre kan have gavn af. Vi bør alle dokumentere de reps.- og forandringer vi foretager. det er en hjælp til andre der ofte kommer i samme situation. Det sker sandsynligvis i et forumformat (eller nogen ideer?)
 4. Texelside – dette skal være stedet hvor viden om Texel og texelmåling er opdateret eller har opdaterede henvisninger. Vi vil have tætte relationer til DS, som administrerende myndighed.
 5. Båd-præsentation: Alle der ønsker det kan få deres egen side til at præsentere deres båd i tekst og billeder. Vi vil sandsynligvis forsøge at lave et enkelt standardformat. Det er generelt interessant at kunne se hvordan andre laver løsninger og ikke mindst nye og potentielle sejlere har stor hjælp af dette.
 6. Køb og salg : måske

Løft blikket og meld ud

Hjemmesiden skal både være for os der allerede sejler, men i lige så høj grad for de der overvejer at gå ind i sejlads i trimaran eller sportskatamaran.
Det er min oplevelse at flerskrogssejladsen slet ikke har fået den medvind den fortjener og som udviklingen i vores omverden egentlig skubber godt på med. Det opleves som svært at skifte fra kølbåd til flerskrogssejlads – vi kan hjælpe med at lette denne overgang.

Tilgang kommer også fra et helt andet sted, nemlig fra surfere, der enten er blevet lidt stivbenede eller som oplever, at det er svært at sejle sommerferietur med familien på surfbrædt. Der er flerskrogssejlads et oplagt valg – og det er fedt!

Smid hæmskoene og meld ud – det er den eneste måde at skabe en interessant hjemmeside og få nye ind i den sejladsform som jo må siges at være ganske interessant.

Slip ideerne løs!

Det er inta pengarna, det är principet – og så alligevel

Efter forgæves at have søgt ‘medinvestorer’ til opbygning af siden tager jeg nu selv den omkostning. Jeg synes det er vigtigt, at der er et sted som samler tingene for de der er aktive, og aktivt interesserede. Investeringen går på de punkter, der er beskrevet oven for, og arbejdet går i gang så snart min samarbejdspartner Secrethost kommer tilbage fra et hemmeligt sommersted.

Derefter er det mit håb at flere efterfølgende – i fællesskab – vil bakke om om den almindelige drift og evt. udvikling af siden. Det kan være mod en mindre brugerbetaling for adgangskode og præsentationsside – eller fordi vi laver en forening der driver hjemmesiden – mod indflydelse naturligvis – og til gavn for flerskrogsmiljøet i Danmark.

August måned er udviklingsmåned – men bloggen kører fra nu af.

Join – smid en kommentar

 

 

1 svar
 1. John Runge
  John Runge says:

  Hej
  Det er et fremragende stykke arbejde. Jeg kunne godt tænke mig at der blev samlet nogen informationer sammen, der kunne deles i nogle grupper, så de var nemt tilgængelige.

  1. Forsikringer og havneafgifter
  En ikke uvæsentlig post på budgettet, når vi har sådanne nogle fremragende fartøjer. Hvor er der forsikret for hvad, hvordan virker det ved skader o.s.v. Erfaringer med havneafgifter og havne.

  2. Månedens foto og årets foto(Video)
  Det vil give en god base til at fortælle, hvad det er vi synes er sjovt.

  3. Både
  Der er allerede en fane med både. Den bør udbygges så også ny-interesserede kan se hvad man kan få der passer til deres behov.

  Jeg gver gerne en hjælpende hånd

  Hilsen
  F27 Kanoni
  John

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *