Pocket Rocket vs. Bigfloat

Inden Fyncup glædede vi os til at se hvad hhv Dragonfly 32 og Farrier 22 – de 2 nye i klassen -kunne præstere på en kapsejladsbane. En forsigtig konklusion er nok, at Henrik Bøje på sædvanlig snu vis overpræsterede i Dragonfly’en og at Højland måtte kæmpe for sit mål i 22’eren.

Det er altid godt at glæde sig, så vi glæder os til at se dem i en lidt kortere sejlads med lidt færre hjørner.

2 gange Fyn rundt på godt en uge. Peter Højland har virkeligt fået testet sin Farrier 22. Den har vist sig at være en rigtig Pocket Rocket, der bare spurter af sted. Vi var inden Fyncup spændte på om Højland kunne sejle sig noget høje mål hjem – og det har vi vist ikke fået rigtigt svar på endnu. Men at den sejler fantastisk af en 22 fods båd at være – er uden for enhver tvivl.

Dragonfly 32 er en designmæssigt den flotteste båd, der endnu er produceret i Skærbæk (efter 800’eren siger Bo), med en ganske potent rig, der imidlertid også skal flytte knap 4 ton. Det betyder også, at båden har fået et ganske lavt mål – et stykke under alle de deltagende 28’ere.

Vi så aldrig Farrieren efter Lillebælt. 32’eren overhalede vi efter Bogø, men på forunderlig vis forsvandt den lige inden Helnæs, og derefter så vi dem kun i horisonten.

32’eren vandt sit løb suverænt. 22’eren blev toer i sit løb, hvor Barracuda var en helt suveræn vinder (hvad spiser han ham Jan? eller er det fordi han har en sønderjyde ombord?))

Hatten af for begge og besætninger – vi håber på et nyt møde til fx Brandsø Rundt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *