Peter Højlands F22 – indtryk fra første sæson

I foråret søsatte Peter Højland sin hjemmebyggede F22. På konstruktørens hjemmeside har han beskrevet sit indtryk af båden efter 1. sæson – se mere her.

F22 bådene har hidtil været et selvbyggerprojekt. Imidlertid har konstruktøren nu indstillet salget af tegninger for i stedet at bygge bådene på et nyetableret værft i NZ. Det har været en lang proces at følge, idet han efter alt at dømme ikke har ønsket at gældsætte sig  i projektet. Han er nu ved at være i mål, og båden kan snart købes. F22 vil blive leveret efter boat-in-box princippet i forskellige stadier. Indtil videre er NZ eneste produktionssted, men planen er, at Europa og USA får egen produktion, hvilket (måske) vil reducere prisen. Ian Farrier har undervejs dokumenteret byggeprocessen ret nøje

Ifølge forskellige forums og konstruktøren selv, er der ganske massiv efterspørgsel efter F22. Det er ikke overraskende al den stund, at Corsair Marine med Sprint/Dash efterhånden er de eneste serieproducerede trimaraner i den lille størrelse – og designet af disse er mange år gammelt (iøvrigt også Farrier-design). Næste størrelse er Dragonfly 28 og Corsair 28, som begge koster betydeligt mere.

En hurtig vurdering er, at en F22 vil ende et sted mellem kr. 420.000 og kr. 450.000 alt efter hvor snild man er til at skaffe trailer, sejl og dæksudrustning.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *