Ny sommerbolig

Den er hel gal. Jeg skal sejle 2Star i en kølbåd og resten af tiden bruger jeg på at kreere et telt til båden. Det kan næppe betegnes som andet end ineffektiv allokering af ressourcer.

Det er teltet jeg vil skrive om her. Det er sandsynligvis kun interessant for de, der er kuldskære, ikke bryder sig om at spise middag 4 dage i træk i silende regn, og ikke har en Dragonfly, hvor designeren som bekendt har været forudseende og  forberedt båden til kaleche.

Efter Fyncup tog vi lige en weekendtur til Tunø for at smage de nye kartofler. Det var et fantastisk vejr, men om aftenen blev det hamrende koldt. Fruen frygtede, at den lokale afkøling ville vare hele sommeren, og foreslog en afdækning af cockpittet. IMG_1305

Der blev søgt inspiration i lokalmiljøet, og sandelig der ikke var en royal kreation lige til at kopiere med få moderationer. Vi blev enige om, at taget godt måtte bue den anden vej.

Så var det bare hjem og igang. Vi forsøgte den nemme vej, nemlig at ringe til en af de professionelle. Men da ingen var villige til at bryde bestillingslisten, var det ikke muligt at få en kaleche før den kommende vinter. Lige sent nok for en sommerferie. Nå men så gør vi det naturligvis bare selv.

En af de ting man skal tage højde for på en Farrier design er, at cockpittet ændres drastisk såfremt båden skal slås sammen. Ihukommende havnemestre med manglende forståelse for trimaraner og disses fortræffeligheder, skal et telt altså tage højde for et muligt krav om at klappe båden sammen. Helt kort betyder det enten ingen telt, eller at man skal have mulighed for at dele teltet foran vingerne. Jeg valgte sidste løsning.

Man skal bruge:
– en grov skitse, papir, blyant, vandfaste tuscher, gaffa
– 3 længder rør 22 mm
– tørret sand
– en stump spåndplade, en stiksav, et brædt og et venstre knæ, en stang nylon 18 mm
– en halv rulle dampspærre fra sidste ombygning
– 18 m stof i 1,5 m bredde (det skal være et ordentligt telt!)
– en god ven
– vennens bedste ven (en Pfaff)
-et gulv, dobbeltklæbende tape, en saks, en brænder, tommestok, sytråd og 14 lynlåse=17,4 meter, 25 dåsecola

Fremgangsmåde:
Mål afstanden mellem de steder hvor stængerne skal fæstnes (spilkopper og agterpulpit). IMG_1310Lav en skabelon i spånplade til at bøje rør over. Fyld rør med sand (så bliver de ikke flade) og tape af med gaffa. Jeg har valgt at dele bøjlerne i 3 – toprør og 2 siderør sat sammen med nylonstænger. Bøj rørene over skabelonen. Topstængerne skal ikke have ret meget. Fintuning over venstre knæ.

Monter rørerne og fixer dem med snore så de ikke kan bevæge sig. Dobbeltklæbende tape på rørerne og damspærre på toppen. IMG_1328Tegn skabeloner – husk sømmærker og midte, og at der er nok i siderne. Der er 4 bøjler, og vi lavede først tag og sider og syede disse sammen – inkl. lommer med lynlåse til topstænger (8 x 80 cm). Monter og prøv af – tilpas i side (kiler/indtag). Hjem og sy (se vennens bedste ven på billedet), drik cola og afprøv. Derefter for og agter. Der tilpasses for neden, de store lynlåse sys i, og til sidst vinduer (vi mangler endnu hele sidste sætning, men har også 5 colaer endnu). Det skal nok vise sig at vi kun er halvvejs efter de afholdte 2 dage.
Det bliver stort – på alle måder.
IMG_1331 IMG_1330Vi har allerede kontrakt med Zirrkus Nemo, der ønsker at leje sig ind i mellemsæsonen

 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *