Hobiecats for 50+

Niels MarlingMiddelfart Sejlklub har i flere år været Hobiecat-center, hvor nogle af landet mest erfarne hobiecat – ungdomssejlere har samlet sig. Hvad var så mere nærliggende, end at bruge dette sted som udgangspunkt for vores far-søn sejlerprojekt. Det skulle være noget med fart, nyt og spændende og noget hvor der var unge i alderen 16-19 år, så sønnen kunne møde andre unge. Klubben stillede klubbåde til rådighed og var utrolig hjælpsomme og interesseret i nye sejlere til deres Hobiecat-center.  Okay, den typiske mandskabskombination var ikke far-søn, men hvorfor ikke. Hobiecat er jo ikke forbeholdt ungdommen og de unge i klubben synes faktisk det var lidt fedt at vi kastede os ud i båden.Dette skulle vise sig at blive kimen til en nyt fynsk Hobiecat-initiativ i Svendborg Sund Sejlklub, hvor man dels ville skabe et tilsvarende Hobie-cat center for ungdomssejlere og hvor man også kunne se nytteværdien i at inddrage forældre eller senior sejlere.  Klubben tog til Tyskland, købte nyere Hobiecats og organiserede lejeaftaler for brugere af bådene. Kunne man få fat i seniorsejlerne så var her en gruppe, som kunne understøtte finansieringen af projektet ved at lave udlejningsaftaler.

Er du træt af at hænge ud over kanten af jollen…
Når valget faldt på Hobiecat, så var det i første omgang fordi det er en rigtig skæg og anderledes jolle. Er du træt af at hænge ud over kanten på en almindelig jolle så kan du her prøve kræfter med trapezsejlads og høj fart

Den er sjov at sejle fordi katamaran bare reagerer helt anderledes end almindelig joller. Sejlads med katamaran stiller overraskende nok store krav til mandskabets boat-handling. Dobbeltskrog og høj fart er en udfordring som er sjov men kræver træning for at kunne mestre, så der skal investeres mere end én månedlig sejltur.

Flerskrogsbåden, en up-coming
Jeg kan kun håbe at der bliver skabt nogle Hobiecat-center rundt i de danske sejlklubber. Hobiecat fordi det er skægt, og fordi flerskrogsbådene har gjort sit indtog på de store kapsejladsbaner. Det skaber interesse hos ungdomssejlere og dermed mulighed for at skabe et fælles ungdoms- og seniorprojekt. Senior-sejlere har ofte en presset hverdag og derfor ikke nødvendigvis interesse i at købe egen båd eller svært ved at skaffe en fast gast/styrmand, så hvad er mere nærliggende end at leje sig ind på en båd nogle aftener om ugen. Klubbernes økonomi er ikke til indkøb, uden en vis brugerfinansiering, så her er taler om en win(d)-win(d) !!

Håber at dette kan give inspiration til nye Hobiecats-projekter

God vind
Nils Marling/ Svendborg Sund Sejlklub

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *