Forunderlige ting

Tog lige forbi Åbenrå Sejlclub for at se Baad den yngre (Carl Emil) og Sebastian vinde ungdoms-DM i 29’er. Der var godt nok en norsk besætning suverænt foran, men de kan som bekendt ikke vinde DM efter at de valgte selvstændigheden. Det er da forunderligt, at de norske forfædre ikke tænkte over, hvilke kvaler en selvstændighed ville kunne volde kommende generationer af sejlere. Tillykke til CE og Sebastian.

I havnen lå en lille blå trimaran på 6 meter af en type jeg aldrig har set. Det måtte natuligvis undersøges. Det viste sig at være en hjemmebygget, være hjemmehørende på Femern og ejet af en mand der bor i Hamborg. Det er en spøjs lille sag, bygget i plywood i et eksemplar. Den har en noget høj kahyt efter min smag, men sådan er det jo når man vil have blot en smule komfort i kahytten på en lille båd. Velsejlende og velfungerende, men alligevel et forunderligt design.

Mens jeg snakker med ham, er der et eller andet der kører i ‘maskinrummet’ – synes jeg har hørt om et tysk projekt før. Og lige pludselig falder brikkerne på plads og jeg kan fortælle ham at vi kender hinanden og foreslå at han nok.hedder Roland, Og ganske rigtigt er det manden, der mere end nogen anden reddede mig for 3 år siden, da jeg havde problemer med at få min ikke CR-certificerede Corsair 28 ud af havneområdet i Bremerhaven. Han sørgede for at den blev certificeret på en uge og til en femtedel af den pris en dansker forlangte.
Han er således manden der kan hjælpe med at få en CE-godkendelse på en enkel og billig måde, såfremt du overvejer at købe en brugt trimaran uden for EU.
Det er da også forunderligt.

Hav en god uge. Hæv produktiviteten og gør finansministeren glad – eller læn dig tilbage og afvent nyheder fra Sølvroret. Ligesom sidste år vil du kunne se billeder og resultater på denne side, mens Morten på Bådnyt stadigt fumler med tekst og billeder og ikke helt ved hvordan den historie skal vrides.
Den slags overvejelser har vi heldigvis ikke.
[slider_pro id=”18″]

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *